Bugatti V16 Motoru Saate Soktu

bugatti saat

Bugatti ve Jacob & Co şirketi otomobil tutkunlarının kalbini çalacak muhteşem bir saat ürettiler. 340.000 dolar fiyat etiketine sahip olan ve sadece 150 adet üretilen saat, siyah titanyum kasası ve 16 titanyum pistonlu safir motor bloğuyla dikkat çekiyor. Ancak bu saati asıl özel kılan, motorunun çalışırken görülebildiği 20 saniyelik animasyon sekansı.

2020 yılında ürettikleri Bugatti Chiron Tourbillon saatinde de benzer tasarım unsurları vardı. Ancak yeni Bugatti Tourbillon, Bugatti’nin en yeni hiper spor otomobilinin başarısını ve karmaşıklığını bir adım öteye taşıyor.

Saatin içerisinde tam 557 bileşen bulunuyor ve 30 saniyelik çift hızlı uçan tourbillon ile donatılmış. Ayrıca ikiz güç rezervi, otomobilin kontrol düğmelerini taklit eden bir kurma kolu ve hiper otomobilin gösterge panelini yansıtan alt kadranlar da mevcut. Jacob & Co., saatin tasarımında on farklı unsurun doğrudan otomobilden alındığını belirtiyor. Örneğin, kasanın şekli Bugatti’nin arabasına benziyor ve ön ızgaranın iki yan radyatör girişiyle çevrelenmiş durumda. Yan taraflarda ise otomobilin yan camlarını andıran ve renklendirilmiş iki büyük safir açıklık yer alıyor.

Jacob & Co. ve Bugatti, bu saati geliştirmek için 2022 yılının Eylül ayında görüşmelere başladı. Jacob & Co., ertesi yıl Bugatti’nin tasarım stüdyosunu ziyaret etti ve bu işbirliği sonucunda, Bugatti’nin tasarım ekibiyle birlikte 18 aylık bir çalışma ile bu eşsiz saat ortaya çıktı.

Jacob & Co. Kurucusu Jacob Arabo, “Saatçiliği yeni seviyelere taşımak, kimsenin hayal bile edemeyeceği tasarımlar ve komplikasyonlar bulmak için yaşıyorum. Bugatti de aynı şekilde. Her şeyi, herkesin sınır olduğunu düşündüğü noktanın ötesine taşıyorlar. Bugatti Tourbillon bizim en gelişmiş saatimiz, büyük bir ortaklığın büyük başarısı,” diyerek bu işbirliğinin ne kadar özel olduğunu vurguluyor.

SON EKLENENLER