Hyundai’nin Yeni Elektriklisi Inster

Hyundai Inster

Hyundai, 2024 Busan Uluslararası Mobilite Fuarı’nda yeni elektrikli aracı INSTER’i tanıttı. INSTER, benzersiz tasarımı, segment lideri sürüş menzili, çok yönlülüğü ve ileri teknolojisi ile dikkat çekiyor. A-segmenti alt kompakt elektrikli araç olan INSTER, küçük bir SUV gövdesinde fütüristik bir imajı ve geniş bir iç mekanı bir araya getiriyor. 355 km’ye kadar menzil sunan INSTER, hızlı şarj özelliği ile de öne çıkıyor.

Hyundai INSTER, cesur dış tasarımı ve yüksek teknolojisi ile küçük SUV segmentinde fark yaratıyor. INSTER’in tasarımı, güçlü çamurluklar, devre kartı tarzı tampon ve cesur kızak plakası ile dikkat çekiyor. LED gündüz farları, piksel grafikli dönüş sinyalleri ve arka lamba gibi detaylar, aracın karakterini vurguluyor. Müşteriler, LED projeksiyon farlar ve kontrast siyah tavanlı iki tonlu dış görünüm ile aracı daha da kişiselleştirebilir.

INSTER’in iç mekanı, 10,25 inçlik dijital gösterge paneli ve navigasyonlu 10,25 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ile donatılmış. Kablosuz şarj yuvası, kompakt orta konsolun bir parçası olarak sunuluyor. Piksel teması, direksiyon simidindeki grafiklerle de tekrarlanıyor ve yüksek teknoloji imajını güçlendiriyor. Araç sahipleri, özelleştirilebilir üst kapı kaplama süsleri ile iç mekanı daha da kişiselleştirebilir.

INSTER, genişletilmiş gövdesi ve dingil mesafesi sayesinde daha fazla iç alan ve bagaj kapasitesi sunuyor. Ön sıra koltuklar boydan boya erişim sağlarken, sürücü koltuğu da dahil olmak üzere tüm koltuklar düz olarak katlanabiliyor. İkinci sıra koltuklar ise 50/50 oranında bölünebiliyor ve kayarak yatabiliyor. Ayrıca, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon simidi de mevcut.

INSTER’in dış renk seçenekleri arasında Atlas Beyazı, Tomboy Haki, Bijarim Haki Mat ve Ağartılmamış Fildişi gibi renkler bulunuyor. Sienna Turuncu Metalik, Aero Gümüş Mat, Alacakaranlık Mavisi Mat ve Buttercream Sarı İnci gibi yeni renk tonları da sunulacak. İç döşeme seçenekleri arasında Siyah ve tam kumaş döşeme ile Haki Kahverengi ve Newtro Bej iki tonlu yer alıyor. Hem dış hem de iç mekanda sürdürülebilir malzemeler kullanılıyor. Geri dönüştürülmüş PET ve biyo-polipropilen malzemeler, çevre dostu bir araç sunuyor.

INSTER, 42 kWh batarya ile donatılmış olup, opsiyonel olarak Uzun Menzilli 49 kWh batarya seçeneği ile de sunuluyor. Standart model 71,1 kW (97 PS) güç sunarken, Uzun Menzilli model 84,5 kW (115 PS) güç sağlıyor. Her iki model de 147 Nm tork sunuyor. Uzun Menzilli model, tek şarjla 355 km’lik segment lideri menzile sahip. 120 kW DC yüksek güçlü şarj istasyonu ile optimum koşullarda yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor.

INSTER, sürüş menzili ve şarj özelliklerinin yanı sıra çok sayıda gelişmiş güvenlik ve sürücü destek özellikleri sunuyor. Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC) erişilebilirliği, 64 renkli LED ambiyans aydınlatması, dijital gösterge paneli ve tek dokunuşlu açılır tavan gibi özellikler de mevcut. Gelişmiş Sürücü Destek Sistemi (ADAS) özellikleri arasında Çevre Görüş Monitörü (SVM), Arka Park Çarpışma Önleme Yardımı (PCA-R) ve Kör Nokta Görüş Monitörü (BVM) bulunuyor. Ayrıca, Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Şerit Takip Asistanı (LFA) ve Akıllı Hız Sabitleyici (SCC) gibi özellikler de sunuluyor.

INSTER, ilk olarak 2024 yazında Kore’de piyasaya sürülecek. Ardından Avrupa, Orta Doğu ve Asya Pasifik’te satışa sunulacak. Çoğu ekipman ve teknoloji standart olarak sunulacak, gelişmiş konfor ve tasarım özellikleri ise isteğe bağlı olarak temin edilebilecek. Modelin Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.

SON EKLENENLER