Jetta Amerika’ya Geri Döndü

VW Jetta

İlk kez 1980 yılında piyasaya sürülen Jetta, yıllar içinde kalite, güvenlik ve değer kombinasyonu ile Kuzey Amerika’da büyük bir başarı elde etti. Şimdi ise, daha rafine bir stil ve daha iyi bir değer sunarak bu başarısını devam ettirmeyi hedefliyor.

Yeni Jetta, dış tasarımında yapılan güncellemelerle dikkat çekiyor. Ön paneldeki yeni üst ve alt ızgara tasarımları, yeni LED farlar ve Sport modellerden itibaren mevcut olan ışık çubuğu ile daha modern ve belirgin bir görünüm kazandı. Arka tarafta ise yeni bagaj kapağı, arka lambaları birbirine bağlayan standart ışık çubuğu ile şık bir dokunuş sunuyor. Jetta’nın SE modellerinde yeni 17 inç alüminyum alaşım jantlar, SEL ve GLI modellerinde ise 18 inç alaşım jantlar ile siyah jant paketleri opsiyonel olarak sunuluyor. Monterey Blue Pearl ve Monument Gray olmak üzere iki yeni dış renk seçeneği de Jetta’nın lüks havasını güçlendiriyor.

İç mekanda ise yeni bir gösterge paneli tasarımı, yeni renkler ve dekorlar ile ürün yelpazesi genelinde daha modern bir görünüm sağlanmış. Üst gösterge panelindeki üç çubuklu tasarım, gözleri kabinin yeni odak noktası olan ve artık tüm modellerde standart olarak sunulan 8 inçlik yüzer dokunmatik bilgi-eğlence sistemine yönlendiriyor. Ayrıca Climatronic Touch otomatik klima kontrolü de standart olarak sunularak orta bölmedeki şık görünüme katkıda bulunuyor.

SE modellerinde, daha önce SEL modellerinde bulunan SiriusXM uydu radyosu, sesli kontrol, kablosuz şarj ve kablosuz App-Connect gibi konfor ve rahatlık özellikleri de donanım seviyesine dahil edilmiş. Açılır tavan ise mevcut bir seçenek olarak sunuluyor. Titan Siyahı veya Fırtına Grisi renklerinde eşkenar dörtgen kumaş koltuklar Jetta S’te standart olarak sunulurken, Sport modellerinde ilk kez Titan Siyahı renkte GLI 40th Edition’da görülen kabartmalı moleküler kumaş koltuklar yer alıyor.

Volkswagen Jetta, kaputunun altında 1.5 litrelik, 158 beygir gücünde turbo şarjlı sıralı dört silindirli motorunu koruyor. Standart sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleşen bu motor, sportif performansı mükemmel otoyol yakıt ekonomisiyle harmanlıyor. Jetta GLI ise 228 beygir gücü ve 258 pound-feet tork sunan 2.0 litrelik EA888 motordan güç alıyor ve yine yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzıman veya altı ileri manuel şanzıman ile eşleştirilebiliyor.

IQ.DRIVE sistemi tüm 2025 Jetta ve Jetta GLI modellerinde standart olarak sunuluyor. Bu sistem, ön ve arka radar, ön kamera ve çeşitli ultrason sensörlerini kullanarak çevreden veri topluyor ve Seyahat Asistanı (yarı otomatik sürüş yardımı), Ön Asistan (Yaya İzleme ile İleri Çarpışma Uyarısı ve Otomatik Acil Frenleme), Aktif Kör Nokta Monitörü, Arka Trafik Uyarısı, Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) Dur ve Kalk, Şerit Asistanı (Şeritte Kalma Sistemi) ve Acil Durum Asistanı gibi özellikler sunuyor.

Yenilenen Volkswagen Jetta serisinin 2024 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar ABD pazarında bayilere ulaşması bekleniyor. Yenilenen tasarımı, gelişmiş teknolojik özellikleri ve uygun fiyatı ile yeni Jetta, Volkswagen tutkunlarını ve yeni alıcıları memnun edeceğe benziyor. 2025 model Jetta, 21.995 $’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan model, 2024 model otomatik şanzımanlı modelden daha düşük bir başlangıç fiyatı olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

SON EKLENENLER