Tata’dan Yeni SUV: Curvv

tata curvv

Tata, Curvv modelinin yeni üretim versiyonunu tanıttı. Bu coupe-SUV, hem elektrikli (EV) hem de içten yanmalı motor versiyonlarıyla, Hindistan pazarına Ağustos 2024’te giriş yapacak.

Tata Curvv konsepti, Nisan 2022’de elektrikli versiyonu ile tanıtılmış, ardından Ocak 2023’te içten yanmalı motorlu eşdeğeri gelmişti. Üretim versiyonları, konsept tasarıma oldukça benzer olan model eğimli tavan çizgisi ile BMW X6’ya benziyor.

Elektrikli ve içten yanmalı motorlu modeller arasındaki farklar arasında, elektrikli modelin ızgarasız görünümü, tampon üzerine monte edilmiş şarj portu bulunuyor

Curvv, Tata’nın Gen 2 mimarisi üzerine inşa edilmiş. İçten yanmalı motorlu Curvv’ün 1.2 litrelik turbo benzinli motor ve gelecekte 1.5 litrelik dizel motor seçeneği ile sunulması bekleniyor. Öte yandan, elektrikli versiyonun iki pil seçeneği ile sunulacağı ve 500 km menzil sunacağı bildiriliyor.

Tata Curvv’ün detaylı teknik özellikleri, 7 Ağustos’taki resmi lansmanında duyurulacak. Hindistan pazarı için fiyatlandırma da açıklanacak.  İçten yanmalı motorlu Curvv’ün yaklaşık 12.550 $ ve Curvv.EV’in ise yaklaşık 23.905 $ başlangıç fiyatına sahip olabileceğini tahmin ediliyor.

Tata Curvv, Hindistan’daki SUV severler için hem uygun fiyatlı hem de şık bir seçenek olması bekleniyor.

SON EKLENENLER