Tesla Model Y 7 Koltuklu Olacak

tesla model y

Tesla, popüler elektrikli SUV modeli Model Y’nin 2025’te çıkacak yeni versiyonunda yedi koltuk seçeneği sunarak, aileler için daha geniş bir araç alternatifi oluşturuyor. Model Y’nin yedi kişilik versiyonu, mevcut en üst modelin fiyatına yaklaşık 3.000 dolar eklenerek satışa sunulacak. Yeni modelin arka bölümünde iki ekstra ileriye dönük koltuk ve her koltuk için birer USB-C portu bulunacak.

Model Y, tüm koltuklar açıkken 363 litre bagaj hacmi sunarken, üçüncü sıranın katlanmasıyla bu hacim 753 litreye, tüm sıraların katlanmasıyla ise 2040 litreye kadar çıkıyor. Tesla’nın daha önce yedi koltuklu olarak sunduğu tek modeli olan Model X SUV, artık çoğu Avrupa ülkesinde satılmıyor, bu da Model Y’yi tek yedi koltuklu seçenek haline getiriyor. Siparişler şu anda alınmaya başlandı ve fiyatlar yaklaşık 70.000 dolar’dan başlıyor. İlk teslimatların yılın son çeyreğinde yapılması planlanıyor.

2023 yılında dünya ve Avrupa’nın en çok satan aracı olan Tesla Model Y, bu başarısıyla elektrikli araçların geleneksel içten yanmalı motorlu araçları geride bırakabileceğini kanıtladı. Model Y, Avrupa’da Volkswagen T-Roc ve Dacia Sandero’yu geride bırakarak bu unvana sahip ilk elektrikli araç oldu.

Yedi koltuklu versiyonun eklenmesiyle birlikte, Tesla Model Y’nin 2025’te kapsamlı bir güncelleme alması bekleniyor. Dış tasarımında orta düzeyde bir yenileme, iç mekanda büyük bir değişiklik ve güç aktarma organlarında iyileştirmeler yapılacak. Ayrıca, yakın zamanda güncellenen Tesla Model 3’te olduğu gibi, 8 inç arka dokunmatik ekran ve daha kaliteli iç mekan malzemeleri gibi özelliklerin Model Y’ye de entegre edilmesi bekleniyor.

SON EKLENENLER