Xiaomi’den Ultra Spor Otomobil

Xiaomi SU7 Ultra

Xiaomi yeni SU7 Ultra modelini tanıttı. SU7 Ultra Karbon fiber gövdesi, gelişmiş aerodinamik yapısı ve toplamda 1.527 beygir gücü üreten üç elektrik motoruyla dikkat çekiyor.

Şu an için bir prototip olarak Çin’de görücüye çıkan SU7 Ultra, gelecekte seri üretim modeliyle karşımıza çıkma ihtimali yüksek. Estetik olarak, Xiaomi SU7 Ultra, SU7’nin yarış versiyonunu andırıyor. McLaren’den esinlenilmiş ön yüzü ve belirgin Porsche Taycan referansları mevcut. Bunun yanı sıra genişletilmiş çamurluklar, tur tarzı tamponlar, büyük bir splitter ve 2.145 kg yere bastırma kuvveti üretebilen dev bir arka spoiler da eklenmiş.

Yeni SU7 Ultra 0-100 km/s hızlanmasını 1.97 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasını ise 5.97 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı 350 km/s olarak açıklandı. Bu performansa ulaşabilen spor otomobilin durmasını rejeneratif fren sistemiyle sağlanıyor. Aracın 300 km/s hızdan tamamen durana kadar geçen süre 15 saniye olarak ölçülmüş.

Xiaomi, SU7 Ultra aracını Ekim ayında Nürburgring pistine götürmeyi planlıyor. Amacı ise, Porsche Taycan Turbo GT’nin 7:07.55’lik tur süresini ve Tesla Model S Plaid’in 7:25.23’lük süresini geride bırakmak. Bakalım Xiaomi SU7 Ultra bu hedefi gerçekleştirebilecek mi?

 

Modelin resmi tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirisiniz.

SON EKLENENLER