Yeni Audi A5 Şıklığıyla Büyülüyor

Audi A5

Audi, hafif hibrit güç aktarma sistemleri ile donattığı yeni A5 ve S5 modellerini tanıttı. Daha keskin detaylar ve daha spor hatları ile dikkat çeken A5, genişletilmiş çamurluklar sayesinde daha agresif bir görünüm sergiliyor.

Yeni Audi A5, güncellenmiş MLB Evo platformunda üretilen ilk model olma özelliğine sahip. Önceki modele kıyasla artan 2.900 mm dingil mesafesi ile dikkat çekiyor. Toplam uzunluk ve genişlik hakkında henüz kesin bilgiler açıklanmasa da, uzatılmış dingil mesafesi dikkate alındığında daha büyük boyutlara sahip olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Merkezi bir noktada, 11.9 inçlik dijital gösterge paneli ile devasa 14.5 inçlik Audi MMI multimedya sistemini birleştiren kavisli panoramik bir ekran yer alıyor. Gözlerinizi yoldan ayırmamanız için geliştirilmiş bir head-up display bulunuyor ve ön yolcu için opsiyonel 10.9 inçlik bir ekran da mevcut.

2.0 litrelik turboşarjlı TFSI dört silindirli motor ile gelecek olan Yeni Audi A5 önden çekişli versiyon için 148 hp, quattro versiyonun da ise için 201 hp güç üretebiliyor. Spor versiyon S5 modelinde ise 3.0 litrelik V6 TFSI motor kullanılmış. Bu güçlü motor, MHEV artı hafif hibrit sistem ile de donatılmış ve 362 hp güç üretebiliyor. Bu gücün tamamı, hızlı vites değiştiren S tronic çift kavramalı otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe aktarılıyor ve Audi’nin quattro spor diferansiyeli ile tork yönlendirme sayesinde virajlarda güvenli yol almayı sağlıyor.

Audi CEO’su Gernot Döllner Yeni Audi A5 hakkında “Tamamen elektrikli portföyümüzü genişletmenin yanı sıra, verimli içten yanmalı motorlara sahip yeni nesil modelleri de piyasaya sürüyoruz. Sportif tasarımı, tamamen yeni iç mekanı ve geleceğe dönük elektronik mimarisiyle Audi A5 bir ilk olacak” şeklinde açıklama yaptı.

SON EKLENENLER